מה שמיוחד (מאוד) בכוסמת ירוקה הוא נוחות העבודה איתה. אינה נדבקת למחבת. יכולה לקבל המון טעמים שונים. מתוקים ומלוחים.
כל מה שצריך לעשות הוא להשרות אותה במים לכשעתיים. לסנן. ואז לטחון בבלנדר עם מעט מים, תבלינים וטעמים שרוצים.
כוס כוסמת מושרית במים מסוננת
1 סלק טרי מקולף בינוני עד קטן
מעט מים
מלח ופלפל
מעט שמן זית
טוחנים הכל יחד בבלנדר כאשר המטרה היא להגיע לבלילה מעט סמיכה
לאחר שיש לכם בלילה בסיסית מוכנה, מוסיפים אליה תוספות חתוכות לפי הטעם:
בצל ירוק קצוץ
עלי זעתר טרי קצוצים
בזיליקום גם אופציה
חתיכות של פלפל חריף עדין (אדום)
ומה שעוד מתחשק
התוספת של הירקות החתוכים לבלילה החלקה מוסיפה עניין למרקם ולטעם.
לאחר שמערבבים את התוספות החתוכות לתוך הבלילה, יוצקים ממנה למחבת נון סטיק.
אם רוצים אותם קריספיים עדיף לעשות אותם כמה שיותר דקים כדי שיצליחו להתייבש כראוי. אחרת, יישארו עסיסיים יותר. אני אוהבת את שתי התוצאות.
הם טעימים בפני עצמם (עם ממרחים וירקות טריים) או לצד ארוחה שיש בה תבשיל נוזלי כמו דאל הודי.
אפשרויות גיוון
** אפשר לשחק עם הטעמים ולהוסיף לבלילה ירקות חתוכים שונים : גזר מגורר, סלרי קצוץ, עגבניות מיובשות (אותן אפשר גם לטחון עם הבלילה במקום הסלק או בנוסף) ועוד**
** לא ניסיתי בעצמי, אבל אני חושבת שאם הבלילה מספיק סמיכה אפשר לאפות בתנור בקלות: משטחים פאנקייקים על גבי נייר אפיה בתבנית ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות לכ 12 דקות או יותר**