הגיעה עונת הפטל והשקדים הירוקים.
השילוב של השניים פשוט מנצח ואני מרגישה חובה להפיץ את זה.
חלב שקדים שעשוי משקדים ירוקים הוא הטעים ביותר בעיני. אין צורך להשרות את השקדים כי הם עדיין לא הספיקו להתייבש.
למתכון:
מקלפים חופן של שקדים ירוקים (נניח 10 לפחות אפשר גם יותר. צריך כמובן להוריד גם את הקליפה הפנימית שהיא בצבע גוף בהיר).
מוסיפים חופן פטל קפוא (אפשר גם אכמניות או תותים קפואים)
מים (עדיף להתחיל עם חצי כוס ותמיד אפשר להוסיף)
קרח
אפשר להמתיק איך שאוהבים (תמרים, סילאן, מייפל)
שמים הכל יחד בבלנדר, מוזגים לכוס ומוסיפים קש מקש :)
אתם יכולים להשרות שקדים במים ללילה. ולהכין מהם חלב שקדים:
שימו בבלנדר מים ושקדים מושרים עד שנטחן היטב וסננו בבד מתאים (יש שקיות ייעודיות לכך שעשויות רשת או כותנה בחנויות טבע, או שתאלתרו לכם מסננת אחרת שעובדת לכם).
שימו לב להתחיל תמיד מפחות מים כדי שתוכלו לאט לאט להגיע לרמת הסמיכות המתאימה לכם בחלב השקדים.
פטל קפוא בכל מקרה תוכלו להשיג כל השנה...
**הפוסט הזה מוקדש באהבה לאחות ליבי (מאמא אחרת). שיום אחד, בעודה מספרת לי שמתחשק לה שייק קליל ללא בננות, הזכירה לי את השייק הנ"ל**