שמן תשרית

**היצירה שלי בשמנים, פרחים ושמנים אתריים במהלך השנים הייתה לשימושי האישי בלבד. כל הנכתב כאן הינו בגדר השראה בלבד והאחריות הבלעדית היא על המשתמשות הבוחרות להתנסות. ראוי לציין שאינני מומחית בעלת תעודות בתחום**

מהו שמן תשרית?

שמן המשרים בו פרחים למשך כמה שבועות. מדי יום או כמה ימים דואגים גם לשקשק את הבקבוק או הצנצנת בו הם מושרים. 

עד למיצוי החומרים הפעילים אל תוך השמן. לאחר מכן מסננים את הפרחים מתוך השמן והוא מוכן.

את הסינון אפשר לעשות דרך מסננת או שקית סינון (המשמשת גם להכנת חלב שקדים ושות', ניתן להשיג כאלה בחנויות טבע).


סוגי השמנים הנפוצים לשימוש:

לרוב משתמשים בשמן שקדים או חוחובה או זרעי ענבים. 

כדאי לבחון ולבדוק מה השמן המתאים יותר לסוג העור שלכם. 


הפיכת שמן לקרם

כאשר ממיסים שעוות דבורים טבעית בבן מארי ומוסיפים אותה לשמן כלשהו (תשרית או שמן טהור), השמן מתמצק והופך לקרם.


בתמונה: פרחי קלנדולה שליקטתי בתוך שקית נייר